| KAUPUNKI - STADEN

Kolumnen: Sommarens fritidsmöjligheter

Sommaren bjuder på många fritidsmöjligheter i Grankulla.

Barnläger

Medborgarinstitutet erbjuder sommarläger för barn. I utbudet finns fyra Sportkurser, två Grani Action-läger, ett Musiksommar-läger och två IT-läger i DigiLab. Som lärare och assistenter fungerar personal som barnen redan känner från Grankullas skolor och DigiLabbet. I lägerpriset ingår måltider.

Sportkurserna är sommarläger med inriktning på motion för lågstadieelever (7–13 år). Veckoprogrammet innehåller bland annat simning, lekar och spel samt ett utflyktsmål som varierar varje vecka.

Grani Action-lägren är sommarläger för lågstadieelever (7–13 år). Dagarnas innehåll är bland annat att umgås, leka, motionera och spela.

På Musiksommar II-musiklägret spelas och sjungs det glatt för att fira att sommaren börjat. Lägret är avsett för barn som har spelat instrument i några år. På lägret spelar man mestadels tillsammans i en stor orkester, men under dagen delas man också in i mindre grupper. Dessutom komponerar man egna låtar, gymnastiserar, spelar och har kul utomhus. Man kan delta med orkester- och träblåsinstrument, gitarr, elbas, dragspel, piano och kantele.

På kursen Skapa ditt eget datorspel bekantar man sig med spelutvecklingens olika faser och programmerar ett eget litet spel eller en animation med Scratch. Kursen passar för elever i årskurs 1-6. Anmälan: opistopalvelut.fi/kauniainen/ sv/ eller tel. 050 4116 404 (må–to kl. 9–15)

Motionsaktiviteter

Simhallens gård är öppen för alla från och med 1 juli. Mer information och öppettider finns på hemsidan: https://www.kauniainen.fi/sv/kultur-och-fritid/idrott/simhallen/

Simhallen är stängd 21.6–4.8.2024.

Det finns många gratis motionsmöjligheter i vår stad, såsom beachvolleyboll på simhallens gård, frisbeegolfbana, Kasabergets motionsspår med utomhusgym, containergym på Centralidrottsplanen och trappträning vid slalombacken. https://www.kauniainen.fi/sv/kultur-ochfritid/idrott/idrottsanlaggningar-utomhus/

En trevlig och efterlängtad nyhet är den allaktivitetsplan som öppnas i slutet av sommaren mellan ungdomsgården och Svenska skolcentrum.

Trevlig sommar!

ROGER RENMAN

REKTOR SAMT KULTUR- OCH FRITIDSCHEF

NINA ALLENIUS

IDROTTSTJÄNSTKOORDINATOR

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *