| PÄÄKIRJOITUS - LEDAREN

Strongt gjort!

En man och hans mission. Så kunde man beskriva Seppo Ronkainen och hans tilltag under jul- och nyårshelgen. Ronkainen uppmanade via Facebook Grankullaborna till lite positiv medborgaraktivitet. Hur skulle det vara med lite motion ute i friska luften för att fixa lite vinterfint på Gallträsk?

Varför inte? tänkte ett talkogäng som hörsammade Seppos kall. Och sedan några veckor kan gemene man förutom aktivisterna Ronkainen, Mikko J. Salminen, Juha Pennanen ja Adrian Sukapää njuta av en långfärdsskridskobana på 1, 25 km, och promenadstråk på 2,2 km. Inte illa!

Grankulla fick positiv publicitet förra torsdagen i MTV3- nyheternas slutkläm och Gallträsk-älskarna ett skäl till att älska sjön. Ännu finns det bruk för helt vanliga snöslungar så kunde man få de lite gropiga promenadstråken jämnare. Ronkainen & co vill tacka staden. Trots att Gallträsk inte hör till de idrotts- och motionsplatser som staden planerat underhålla så har arbetstagarna och –ledningen beslutit sig för delta i talkot genom att till exempelvis dra upp spåret i fredags och l gs.

Det är förståeligt att underhållet är sporadiskt och görs enligt i mån av möjlighet, tycker Ronkainen. Han föreslår – och deltar gärna själv – att Grankullas idrotts-, park-, gatu- och fastighetsunderhåll tillsammans gör upp en plan för hur Gallträsk sköts då det blir vintrar som ger bra möjligheter till vintersport. För glädjen är så stor för så många; i fredags såg Ronkainen dussintalet hundar njuta av snön medan matte och husse spatserade på promenadstråket. Tiotals småpojkar åkte runt på kälken.

Ronkainen log. Och kunde inte låta bli att skrinna ett modest Gallträskmaraton på 43 km

Isens tjocklek

Isens tjocklek i söndags var den 22–23 cm tjock under snön, under den glatta isen 40 cm.

Fastlag

Grankulla miljöförening vill vi också tacka. I mer än 30 år har föreningen skött om kälken i mitten av skön. Det bjuds på plättar, kaffe och möjlighet till korvgrillning igen söndag 7.2 med början kl. 12. Grani Latu är medarrangör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *