| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Håll företagarna vid liv

Nu har byggnadsarbetena för nybygget väster om köpcentret äntligen kommit igång. I mars, april och maj ska det pålas, grävas, köras och bullras.

Det kommande året blir en stor utmaning för de trogna företagare som har orkat kämpa och ännu vill genomlida detta sista byggår och fortsätta satsa på verksamheten i Grani. Det blir också en utmaning för kunderna, eftersom p-platserna väster om det befintliga köpcentret har försvunnit. Nu är det extra viktigt att fortsätta handla, cykla och promenera till centrum för att företagen ska överleva. De flesta är kvar under byggtiden, trots att de tillfälligt mister sina skyltfönster. Pannacotta och Instrumentarium flyttar en våning upp, Ur & Guld tar långledigt och kommer tillbaka nästa mars, övriga håller stängt kortare eller längre tider.

Fortsätt alltså att handla, gå på kaffe och lunch, trots att det innebär några extra steg. Alla vi som inte är rörelsehämmade kan betrakta de extra stegen som en satsning inte bara på ett livskraftigt centrum utan på det egna välmåendet. De som verkligen behöver bilen kommer att kunna ta den till byn. För att få cirkulation på p-platserna har man begränsat parkeringstiden med p-bricka. Ett övervakningsföretag patrullerar regelbundet och de första böteslapparna har redan delats ut.

***

För övrigt är det valtider. Bekanta dig gärna med kandidater och partier, valdebatter och kandidattest och framför allt: rösta senast på valdagen den 9 april!

Jessica Jensen
tf chefredaktör

På Grani köpcentrums kauppakeskusgrani.fi uppdateras informationen om projektets skeden och tidtabell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *